ΠΟΡΦΥΡΙΤΗΣ
Πληροφορίες
Ο Αυγουστιάτης ανήκει σε μια ομάδα σπανίων ελληνικών ποικιλιών. Είναι ιταλικής προέλευσης και από τον 14ο αιώνα η πατρίδα της στην Ελλάδα είναι η Ζάκυνθος. Καλλιεργείται σε μικρή έκταση κυρίως στα Ιόνια νησιά και την δυτική Πελοπόννησο.
Παραγωγή
Παράγεται με κλασσική ερυθρή οινοποίηση και πριν την εμφιάλωση το κρασί ωριμάζει για 14 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στη συνέχεια παλαιώνεται στο μπουκάλι.
Χαρακτηριστικά
Χαρακτηρίζεται από έντονο βαθύ βελούδινο ερυθρό χρώμα με πλούσιο μπουκέτο με αρώματα πιπεριού και βιολέτας σε αρμονία με τη βανίλια του δρύινου βαρελιού.
Συνοδεύει άριστα κόκκινα ψητά κρέατα, κυνήγια και σκληρά τυριά.
Δυνατότητα παλαίωσης 8-10 χρόνια.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου 18οC.
ΠΟΡΦΥΡΙΤΗΣ
Πληροφορίες
Ο Αυγουστιάτης ανήκει σε μια ομάδα σπανίων ελληνικών ποικιλιών. Είναι ιταλικής προέλευσης και από τον 14ο αιώνα η πατρίδα της στην Ελλάδα είναι η Ζάκυνθος. Καλλιεργείται σε μικρή έκταση κυρίως στα Ιόνια νησιά και την δυτική Πελοπόννησο.
Παραγωγή
Παράγεται με κλασσική ερυθρή οινοποίηση και πριν την εμφιάλωση το κρασί ωριμάζει για 14 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στη συνέχεια παλαιώνεται στο μπουκάλι.
Χαρακτηριστικά
Χαρακτηρίζεται από έντονο βαθύ βελούδινο ερυθρό χρώμα με πλούσιο μπουκέτο με αρώματα πιπεριού και βιολέτας σε αρμονία με τη βανίλια του δρύινου βαρελιού.
Συνοδεύει άριστα κόκκινα ψητά κρέατα, κυνήγια και σκληρά τυριά.
Δυνατότητα παλαίωσης 8-10 χρόνια.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου 18οC.